Inchide meniul
  • Acasă
  • Despre noi
  • Generalități cancer de sân
  • Prevenție
  • Diagnostic
  • Viața cu cancerul de sân

Despre noi

Cancerul de sân în cifre

Cancerul mamar este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei și reprezintă principala cauză de deces prin cancer la femeile europene, potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală (European Society for Medical Oncology). Se estimează că una din nouă femei din Europa va face, la un moment dat în viață, cancer de sân dar aceste estimări variază de la o țară la alta.

Afla mai multe

Despre proiect și Roche

Prin platforma canceruldesan.ro Roche își propune educarea publicului larg cu privire la prevenirea, diagnosticarea, tratarea cancerulul mamar. Site-ul se adresează atât pacienților cu această afecțiune, cât și aparținătorilor acestora care vor să afle mai multe detalii legate de boală, de stilul de viață și de felul în care poate fi gestionat cancerul de sân.

Articole populare în aceasta categorie

Articole populare în aceasta categorie

Articole populare în aceasta categorie

Viața cu cancerul de sân

Articole populare în aceasta categorie

Glosar de cancer mamar cu termeni explicativi

Articole populare în aceasta categorie

Articole populare în aceasta categorie

Articole populare în aceasta categorie

Articole populare în aceasta categorie

Tratarea timpurie a cancerului mamar


În fiecare an mai mult de 167.000 de noi cazuri de cancer mamar sunt diagnosticate pe mapamond. Tot în fiecare an 500.000 de persoane mor din cauza acestei boli. Cancerul de sân reprezintă 25% dintre toate cancerele. Dar dincolo de cifrele mari și necruțătoare care de cele mai multe ori sperie, există o speranță, aceea că dacă este tratat mai timpuriu cancerul de sân are șanse să fie vindecabil.
Când spunem timpuriu, ne referim la cancerul care este încă limitat la țesuturile în care s-a dezvoltat și nu a "metastazat" sau nu s-a răspândit în alte părți ale corpului. Tratarea precoce a cancerului mamar este o abordare cuprinzătoare care poate implica un tratament înainte şi după intervenţia chirurgicală.

Alegerea unui tratament

În ultimii ani, tratamentele cancerului au devenit din ce în ce mai ţintite, nu numai spre părţile corpului afectate dar şi spre celulele canceroase în sine. Deseori se trece rapid şi abrupt la o intervenţie chirurgicală de îndepărtare a nodulilor, ceea ce nu vă oferă posibilitatea să adunaţi informaţii şi să luaţi parte la luarea deciziei.
Uneori se pot acorda tratamente înainte de operaţie şi trebuie să fiţi proactivă şi să vă interesaţi de aceste opţiuni. Alegerea chirurgului care va realiza operaţia este de asemenea foarte importantă. Discutaţi cu medicul dumneavoastră şi contactaţi grupuri locale de susţinere a pacienţilor pentru a cere sfaturi înainte de a lua o decizie. Pe de altă parte, trebuie să știți că opţiunea de tratament va depinde foarte mult de toate rezultatele analizelor realizate.