Închide meniul

Pentru multe persoane, primul semn de cancer de sân este un nodul mamar. Totuşi, simptomele cancerului de sân pot varia foarte mult – de la noduli la semne mai puţin evidente cum sunt modificările pielii. Descoperirea unor simptome de cancer mamar nu înseamnă neapărat că boala este prezentă; totuşi, este esenţial sa discutaţi cu medicul cât mai repede posibil.

Cert este că atunci când vine vorba de diagnosticarea cancerului de sân, timpul este vital.
Ca să aflaţi care sunt simptomele cancerului mamar şi să acţionaţi cât mai repede, puteți citi articolul ,,Care sunt primele semne ale cancerului”. În plus, vrem să vă expunem 8 semne de cancer pe care poate nu le cunoşteaţi sau la care nu v-ați gândit până acum precum: pliuri, gropiţe, îngroşare a ţesutului mamar, iritaţie sau roşeaţă asemănătoare cu eczema, secreţii neobişnuite, modificări ale mamelonului, vene vizibile pe sân sau o umflătură la nivelul axilei.

Începeți cu autoexaminarea sânilor

Este esenţial să vă examinaţi regulat sânii, să cunoasteţi simptomele cancerului mamar şi să mergeţi la medic de îndată ce observaţi ceva anormal. Nu vă fie teamă că greşiţi atunci când vă autoexaminaţi sânii, astfel, veţi putea observa aspectul pielii, dacă este solzos, dacă apar vene proeminente, adâncituri, vedeţi vedea dacă exista modificări ale mamelonului (roşeaţa, iritaţie, mamelon retras) sau dacă vă confruntaţi cu un nodul mamar sau axilar sau cu îngroşarea ţesutului mamar. Este important să fiţi atentă la modificările apărute la nivelul sânilor şi să cunoasteţi semnele şi simptomele cancerului de sân.