Inchide meniul
  • Acasă
  • Despre noi
  • Generalități cancer de sân
  • Prevenție
  • Diagnostic
  • Viața cu cancerul de sân

Despre noi

Cancerul de sân în cifre

Cancerul mamar este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei și reprezintă principala cauză de deces prin cancer la femeile europene, potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală (European Society for Medical Oncology). Se estimează că una din nouă femei din Europa va face, la un moment dat în viață, cancer de sân dar aceste estimări variază de la o țară la alta.

Afla mai multe

Despre proiect și Roche

Prin platforma canceruldesan.ro Roche își propune educarea publicului larg cu privire la prevenirea, diagnosticarea, tratarea cancerulul mamar. Site-ul se adresează atât pacienților cu această afecțiune, cât și aparținătorilor acestora care vor să afle mai multe detalii legate de boală, de stilul de viață și de felul în care poate fi gestionat cancerul de sân.

Articole populare în aceasta categorie

Articole populare în aceasta categorie

Articole populare în aceasta categorie

Viața cu cancerul de sân

Articole populare în aceasta categorie

Glosar de cancer mamar cu termeni explicativi

Articole populare în aceasta categorie

Articole populare în aceasta categorie

Articole populare în aceasta categorie

Articole populare în aceasta categorie

Pentru multe persoane, primul semn de cancer de sân este un nodul mamar. Totuşi, simptomele cancerului de sân pot varia foarte mult – de la noduli la semne mai puţin evidente cum sunt modificările pielii. Descoperirea unor simptome de cancer mamar nu înseamnă neapărat că boala este prezentă; totuşi, este esenţial sa discutaţi cu medicul cât mai repede posibil.

Cert este că atunci când vine vorba de diagnosticarea cancerului de sân, timpul este vital.
Ca să aflaţi care sunt simptomele cancerului mamar şi să acţionaţi cât mai repede, puteți citi articolul ,,Care sunt primele semne ale cancerului”. În plus, vrem să vă expunem 8 semne de cancer pe care poate nu le cunoşteaţi sau la care nu v-ați gândit până acum precum: pliuri, gropiţe, îngroşare a ţesutului mamar, iritaţie sau roşeaţă asemănătoare cu eczema, secreţii neobişnuite, modificări ale mamelonului, vene vizibile pe sân sau o umflătură la nivelul axilei.

Începeți cu autoexaminarea sânilor

Este esenţial să vă examinaţi regulat sânii, să cunoasteţi simptomele cancerului mamar şi să mergeţi la medic de îndată ce observaţi ceva anormal. Nu vă fie teamă că greşiţi atunci când vă autoexaminaţi sânii, astfel, veţi putea observa aspectul pielii, dacă este solzos, dacă apar vene proeminente, adâncituri, vedeţi vedea dacă exista modificări ale mamelonului (roşeaţa, iritaţie, mamelon retras) sau dacă vă confruntaţi cu un nodul mamar sau axilar sau cu îngroşarea ţesutului mamar. Este important să fiţi atentă la modificările apărute la nivelul sânilor şi să cunoasteţi semnele şi simptomele cancerului de sân.