Inchide meniul
  • Acasă
  • Despre noi
  • Generalități cancer de sân
  • Prevenție
  • Diagnostic
  • Viața cu cancerul de sân

Despre noi

Cancerul de sân în cifre

Cancerul mamar este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei și reprezintă principala cauză de deces prin cancer la femeile europene, potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală (European Society for Medical Oncology). Se estimează că una din nouă femei din Europa va face, la un moment dat în viață, cancer de sân dar aceste estimări variază de la o țară la alta.

Afla mai multe

Despre proiect și Roche

Prin platforma canceruldesan.ro Roche își propune educarea publicului larg cu privire la prevenirea, diagnosticarea, tratarea cancerulul mamar. Site-ul se adresează atât pacienților cu această afecțiune, cât și aparținătorilor acestora care vor să afle mai multe detalii legate de boală, de stilul de viață și de felul în care poate fi gestionat cancerul de sân.

Articole populare în aceasta categorie

Articole populare în aceasta categorie

Articole populare în aceasta categorie

Viața cu cancerul de sân

Articole populare în aceasta categorie

Glosar de cancer mamar cu termeni explicativi

Articole populare în aceasta categorie

Articole populare în aceasta categorie

Articole populare în aceasta categorie

Articole populare în aceasta categorie

Epidemiologie

Cancerul de sân este cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei (reprezentând un sfert din toate cazurile), și a doua ca frecvență dacă luăm în considerare ambele sexe. În anul 2012, se estimează că la nivel mondial aprope 1,7 miloane de femei au fost diagnosticate cu cancer de sân. Dintre acestea, puțin peste jumătate din cazuri au apărut în țări mai puțin dezvoltate. Totuși, incidența (numărul de cazuri noi diagnosticate în fiecare an) este de pildă de aproape 4 ori mai mare în Belgia (cu peste 100 de cazuri diagnosticate din 100000 persoane) decăt în Africa Centrală (25 din 100000). Cancerul de săn apare mai frecvent în țări bogate, industrializate. Vestea bună este că în aceleași țări, metodele moderne de diagnostic precoce și tratament au scăzut mortalitatea, dar cancerul de sân rămâne a doua cauză de deces prin cancer la femei, după cancerul pulmonar.
În țările mai puțin dezvoltate, cancerul mamar este principala cauză de deces. În România ne aflăm la mijlocul acestui spectru, cu o incidență anuală estimată de 50 de cazuri noi (din 100000 persoane). Dacă ne referim la prevalență (numărul total de cazuri noi și vechi), cancerul de sân reprezintă peste o treime din toate cancerele la femei în țara noastră – un număr estimat total de peste 33000 de femei! Dintre acestea, în fiecare an, peste 3200 de femei mor datorită bolii.

* cele mai recente date disponibile sunt din anul 2012. Date estimative preluate de pe site-ul Globocan.